Hells Angels chapter bij Maastricht

Volgens de Belgische krant Het Nieuwsblad hebben de Hells Angels een nieuw ­chapter opgericht in Belgisch Limburg, vlak over de grens bij Maastricht. De afdeling Eastboarder in Rekem is de tweede in de provincie Belgisch Limburg, naast Genk. Volgens de krant zou de vestiging 'spanningen' veroorzaken met Outlaws en Satudarah.

Het clubhuis van de Hells Angels ligt aan de Steenweg in het centrum van het kleine Rekem, naast de voetbalterreinen van AA Rekem. Het officiële chapter Eastborder organiseert op zaterdag 29 juni een "River Run" samen met de vrienden van de Nederlandse afdeling MC Limburg.

Niet verboden

Het gemeentebestuur van Lanaken is op de hoogte. ‘Onze politie weet ervan en ik kan je vertellen dat we alles nauwgezet opvolgen’, zegt burgemeester Marino Keulen (Open VLD). ‘We zullen alert zijn en zijn beducht, al moet ik er meteen aan toevoegen dat het hier niet om een verboden organisatie gaat.’

Juichen doet Keulen niet. ‘Natuurlijk zijn we hier niet gelukkig mee. Dat zou geen enkele burgemeester of gemeente zijn’, reageert Keulen. ‘Het is hier een rustige streek, maar we hebben wel de ideale geografische ligging als drielandenpunt met Duitsland en Nederland. Aken en Maastricht liggen op een steenworp, terwijl ook Wallonië en dus de verbinding met Frankrijk dichtbij is.’

Alleenrecht

De clubleden willen een eigen café. Ze lieten hun oog vallen op een zaak op 200 meter van het clubhuis, die vroeger door verschillende motorliefhebbers werd bezocht. De Hells Angels zoden er het alleenrecht eisen. En dat veroorzaakt volgens Het Nieuwsblad 'wrevel' bij de nabijgelegen chapters van Satudarah en Outlaws.

Knokpartij

Er zouden tal van dreigementen heen en weer zijn geslingerd en in de nacht van zaterdag op zondag leidde dit ook tot een knokpartij in het bewuste café. Daarbij zou zelfs iemand zijn afgevoerd met de ziekenwagen. Ook de lokale politie was ter plaatse. ‘Wij kunnen alleen bevestigen dat er inderdaad een twist geweest is die bewuste nacht, maar in overleg met de betrokken partijen hebben we besloten er niet over te communiceren’, aldus de politie.

Zie verder Het Nieuwsblad.