Invallen Curaçao in Zaak-Wiels

De politie heeft op Curaçao deze week invallen gedaan in vijf woningen op het eiland. De doorzoekingen houden verband met de moord op Raúl Jacinto 'Bolle' Martinez. Martinez was gevonden op een afgelegen strand bij Westpunt. Hij zou betrokken zijn geweest bij de moord op politicus Helmin Wiels, begin mei op het strand van Marie Pampoen, ten zuidoosten van Willemstad.

Volgens de politie zijn de huiszoekingen op donderdag en vrijdag gedaan door het Recherche Samenwerkingsteam (RST), de douane en een team van deskundigen met speurhonden uit Nederland. Er zijn arrestaties verricht maar de politie nam verschillende goederen in beslag. De politie wil niet zeggen wat de reden van de doorzoekingen was.

In de zaak Wiels is inmiddels één verdachte aangehouden, die Martinez zou hebben vermoord. De politie neemt aan dat Martinez werd vermoord om informatie over mogelijke opdrachtgevers van de moord op Wiels te verhullen. De verdachte is in juni gearresteerd in Zoetermeer en door Nederland overgeleverd aan Curaçao.

De politie heeft gezegd tenminste nog één andere verdachte op het oog te hebben, maar die is nog niet aangehouden.