Man doodgeschoten in Rotterdam (UPDATE)

In Rotterdam-Zuid is donderdagavond even na 21.00 een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, doodgeschoten. De schietpartij vond plaats op de Pleinweg. Getuigen hebben twee mensen zien wegvluchten. De politie heeft straten afgezet en zoekt naar sporen van de daders. Na een half uur heeft de politie verdachten aangehouden.

Over de achtergronden en verdere omstandigheden is niets bekend gemaakt. Volgen RTV Rijmond hoorden getuigen een ruzie op straat en kort daarna schoten. De politie trof het slachtoffer nog levend maar in kritieke toestand aan op straat. Reanimatie mocht niet meer baten.

Rond 21.40 uur werd op het nabijgelegen Zuidplein een bus gestopt omdat er zich mogelijk personen in bevonden die met de schietpartij te maken hadden. In de bus werd een vuurwapen aangetroffen waarna zes van de inzittenden naar een politiebureau werden overgebracht om hun rol te onderzoeken. Buiten de bus bemoeide een andere man zich met de aanhoudingen en deze werd aangehouden voor verzet. Alle zes de buspassagiers zitten nog vast en de politie vermoedt dat de verdachte daar tussen zit.

Op de Pleinweg is urenlang onderzoek gedaan. Sporen zijn veilig gesteld en er is met een groot aantal getuigen gesproken. Omdat de Pleinweg is afgezet voor onderzoek is daar geen verkeer vanuit de Maastunnel richting Zuidplein mogelijk.