‘Moordaanslag op Joran verijdeld’

Leidy Figueroa, de vrouw van Joran van der Sloot, meent dat er een moordaanslag op haar man is voorkomen. Ook zijn advocaat is die mening toegedaan. Ze doen de uitspraken naar aanleiding van pistolen en munitie die zijn onderschept in de zwaarbeveiligde Challapalca-gevangenis in Peru, waar Van der Sloot vast zit. 

De wapens en munitie zaten in een postpakket dat was bedoeld voor een gedetineerde die in hetzelfde cellenblok zit als Joran van der Sloot. Dat meldt RTL Nieuws.

Ontsnappingspoging

In Peruaanse media wordt nergens gewag gemaakt van een eventuele moordaanslag op Van der Sloot. Volgens de media in Peru waren de wapens bestemd voor een gevangene die is veroordeeld voor het neerschieten van de dochter van een voormalig parlementslid. De onderschepte wapens, die werden aangetroffen in een pakket levensmiddelen en een audiospeler, zouden bedoeld zijn voor een ontsnappingspoging van die Peruaanse gedetineerde uit de streng bewaakte gevangenis.

Joran van der Sloot zit een celstraf uit van 28 jaar voor de moord op Stephany Flores in mei 2010. Van der Sloot heeft eerder beweerd doelwit te zijn geweest van medegevangenen. Hij had toen in steekwonden in zijn zij. Later bleek dat hij deze zelf had toegebracht.