OM geeft fout toe in zaak Donnie Rog

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft toegegeven dat het fout zat bij de strafeis tegen Milen Y., die de 13-jarige Donnie Rog vorig jaar doodreed in Scheveningen. Het OM eiste een werkstraf van 240 uur, maar de verdachte werd door de rechtbank in Den Haag veroordeeld tot een celstraf van negen maanden waarvan twee voorwaardelijk.

Bij nader inzien is het OM van mening dat het foute verkeersgedrag van de verdachte zowel voor als na het ongeval zwaarder had moeten meewegen bij het formuleren van de strafeis. Dat had moeten resulteren in het eisen van een onvoorwaardelijke gevangenisstraf, zo meldt het OM donderdag.

Het OM kan zich vinden in de straf die de rechtbank heeft opgelegd en daarom gaat het OM niet in hoger beroep. Vlak na de strafeis, die voor veel commotie in de rechtbank zorgde, bleef het OM de eis van de officier verdedigen. Ook in het televisieprogramma Hollandse Zaken gaf de hoofdofficier van justitie Den Haag, Kitty Nooy, aan dat het OM niet anders kon dan deze straf te eisen. Daar komt het OM nu op terug.

Tijdens de behandeling van de zaak in de rechtbank in Den Haag ontstond er veel commotie toen de strafeis bekend werd en toen verdachte Milen Y. Via zijn advocaat zijn excuses aanbood. Nabestaanden draaiden door en wilden de verdachte aanvallen.

Lees ook:

HvN blijft welkom in rechtbank

Mediaverbod in Haagse rechtbank? (UPDATE)

Vechtpartij bij zitting RB Den Haag (UPDATE)