OM: Oplossing moord Wiels dichtbij

Het Openbaar Ministerie op Curaçao heeft bekendgemaakt dat de oplossing van de moord op politicus Helmin Wiels dichtbij is. Het is de bewijsvoering tegen de verdachten die rechtstreeks betrokken zijn bij de moord die nog tijd vergt net als het onderzoek naar de opdrachtgevers, die al wel in beeld zouden zijn. Details geeft het OM verder niet.

In het onderzoek zijn volgens het OM drie andere liquidaties onderzocht naar aanleiding van informatie uit het onderzoek naar de moord op Wiels. Over de termijn waarop meer details naar buiten komen wordt in het belang van het onderzoek niets gezegd.

De informatie kwam naar buiten op een persconferentie. Er is op Curaçao veel onrust ontstaan na de zelfmoord in zijn cel van Luigi F. die één van de direct betrokkenen zou zijn geweest in het complot. Zaterdag is "Pretu" dood gevonden in een politiecel in Barber, bij Willemstad. Hij zou zichzelf hebben opgehangen. Hij was juist overgeplaatst vanuit de marinekazerne van Suffisant.

Het Openbaar Ministerie heeft gezegd dat het moeilijk is om getuigenverklaringen te krijgen omdat mensen soms erg bang zijn voor de mogelijke gevolgen. Op een geheime locatie zit Monika B. vast. Zij is op 3 augustus gearresteerd op verdenking van betrokkenheid op de moord van Wiels.