Politie rijdt Franse auto klem op A2

De politie heeft vrijdag op de A2 bij Abcoude een auto met Frans kenteken klemgereden. De inzittenden, een Franse tweeling van 26 jaar, negeerden de stoptekens van de politie en zijn aangehouden. De politie wilde de auto langs de kant van de weg zetten omdat getuigen hadden gemeld dat er spullen uit de auto waren gegooid.

Volgens de politie probeerden de twee al slalommend te vluchten over de snelweg. De politie forceerde daarop een aanrijding, die lichte schade aan beide auto’s opleverde.

De politie heeft de A2 een tijdje afgesloten om te zoeken naar de voorwerpen die uit de auto zijn gegooid. Daarbij werd ook een helikopter ingezet, maar er is niets gevonden. In de auto lag wel een zak met wiet.

In de tweede helft van 2012 waren ook een aantal incidenten met Franse auto’s. Zo schoot de politie in september op een voertuig met Frans kenteken omdat die stoptekens negeerde en op een wegblokkade van de politie was ingereden. Ook deze automobilist gooide spullen uit de auto.

Een aantal weken later achtervolgde de politie opnieuw een Franse auto. Tijdens de achtervolging klapte de band van de auto, de inzittenden werden later in een tuin in Roosendaal opgepakt. Ook werden in Breda en Zwijndrecht Fransen na achtervolgingen opgepakt die stoptekens negeerden. Bij de arrestatie in Zwijndrecht lag in de auto een grote lading softdrugs.