Achtervolging na inbraak Zeeland (UPDATE)

In Middelburg is woensdagmorgen vroeg een inbraak geweest die resulteerde in een wilde achtervolging waarbij de politie heeft geschoten. De kraak gebeurde rond 04.30 op de Mortierboulevard bij een vestiging van elektronicawinkel Media Markt. De daders ontkwamen in drie vluchtauto's. Volgens Omroep Zeeland crashte één auto op de Sloeweg in Middelburg een andere in Zoutelande.

Slagbomen

De derde vluchtauto reed bij de Westerscheldetunnel dwars door twee slagbomen: op het tolplein en bij de tunnel zelf. Via het dorpje Axel in Zeeuws-Vlaanderen ontkwam de auto naar België. Volgens Omroep Zeeland richtte de politie bij Axel een blokkade in, die de vluchtauto wist te passeren door politieauto's te rammen. Daarbij heeft de politie geschoten. Rond 05:00 uur reed de auto bij Zelzate de Belgische grens over en nam de Belgische politie de achtervolging over.

Zwarte kleding

In Zoutelande zocht de politie woensdagmorgen naar een verdachte in zwarte kleding. De persoon is klein van stuk spreekt mogelijk Engels en zou kletsnat zijn geweest omdat hij door het water is gevlucht, aldus de politie. Ook uit de vluchtauto in Middelburg is een inzittende(n) voortvluchtig. 

Afgesloten

Bij de afslag Middelburg is de A58 richting de oprit naar Goes afgesloten. Daar is onderzoek gedaan bij één van de vluchtauto's. De inbraak werd rond 04.22 door een getuige gemeld. 

Op de vluchtroute zijn enkele dozen met apparatuur gevonden, die vermoedelijk zijn buitgemaakt bij de inbraak.