Rotterdamse heroïne naar Spanje

De Guardia Civil zegt deze week een groep verdachten te hebben aangehouden die heroïne uit Nederland naar Spanje bracht. Dat gebeurde in voertuigen met dubbele bodem. Alle vijf verdachten komen uit Madrid, drie Spanjaarden, een Armeen en een Marokkaan. Per maand zou de groep 12 kilo heroïne vanuit Nederland naar Spanje hebben gebracht.

Er is 3,270 kilo heroïne in beslag genomen die volgens de Guardia Civil in de groothandel 700.000 euro opbrengt, een kiloprijs van bijna 22.500 euro.

Bij de verdachten is ook 670 gram hasj, 143 gram coke, 98 gram meth en ter waarde van 800.000 euro's aan xtc-pillen gevonden.

Het onderzoek is in januari begonnen toen de politie een man aanhield in Logroño, in Baskenland, met heroïne. Hij zou als koerier hebben gewerkt voor de groep. De drugs werden in Rotterdam aangeschaft en verpakt in tandpasta en koffie om drugs honden af te leiden.

Op 1 mei was er een transport van Rotterdam, dat in samenwerking met de Nederlandse politie, vier dagen later in Burgos werd onderschept.