‘Schutter’ moord Bouhbouh vast

Sinds 13 augustus zit er een Amsterdammer vast op verdenking van de moord op de Amsterdamse crimineel Najib Bouhbouh. Dat schrijft Het Parool vandaag. Het gaat om de Surinaamse Amsterdammer Marchano P. (36), die één van de twee vermoede schutters zou zijn. Volgens Het Parool denkt het Openbaar Ministerie hiermee de moord op Bouhbouh, 18 oktober vorig jaar voor het Crowne-hotel in Antwerpen, te hebben opgelost.

Witwassen

Tijdens een zitting vorige week stond de vermeende opdrachtgever van die moord terecht: Benaouf A. Daar was nog wel sprake van de arrestatie van een verdachte P. maar die zat toen nog vast op verdenking van het witwassen van dure auto's en horloges, die hij zou hebben gekocht van misdaadwinsten.

Sms

Voor die zaak zit hij al in voorarrest. Het Openbaar Ministerie erkent nu dat hij óók wordt verdacht van betrokkenheid bij de liquidatie van Bouhbouh. Bouhbouh verliet in de middag van 18 oktober vorig jaar hotel Crowne Plaza in Antwerpen in het gezelschap van zijn partner Chris B. die echter aan de moordenaars een sms stuurde om hen in te seinen dat zij naar buiteen kwamen.

Negroïde

Getuigen hebben één van de schutters omschreven als 'een negroïde man' wat kan passen bij Marchano P. De tweede schutter was volgens de recherche de Amsterdams-Marokkaanse crimineel Rida Bennajem die in maart werd geliquideerd, in de Comeniusstraat in Amsterdam Nieuw-West.

Marchano P. woonde in het verleden in Nieuw-Sloten, maar had volgens Het Parool later geen vaste verblijfplaats. Al in zijn jeugd werd hij een paar keer veroordeeld, voornamelijk voor diefstallen. In 2007 kreeg hij drie jaar cel voor een gewelddadige woningoverval. P. ontkende maandenlang maar de rechtbank strafte B. voor zijn toegepaste geweld, voornamelijk dreigen.