Snelle Audi geliefd bij criminelen

Het Duitse automerk Audi blijkt naast bij zakenmensen ook erg geliefd te zijn bij criminelen. Volgens de nationale politie worden snelle uitvoeringen van onder meer de A4 en A6 veel gebruikt bij zware misdrijven. Bewegingen van die auto’s worden zelfs nauwlettend in de gaten gehouden.

Gemiddeld werd de afgelopen jaren vijf tot tien procent van de S4’s, S6’s en de nog snellere RS-varianten van Audion gestolen. Dat meldt De Telegraaf woensdag.

Bewegingen

De nationale politie bevestigt tegenover de krant dat de snelle Audi’s vaak worden gebruikt bij zware delicten. Bij het landelijke coördinatiecentrum in Driebergen worden bewegingen van dit type auto’s zelfs in de gaten gehouden omdat ze een aanwijzing kunnen zijn voor ophanden zijnde delicten, aldus De Telegraaf.

Interessant

De snelle Audi’s zijn natuurlijk ook erg geliefd bij zakenmensen. Voor criminelen is dat ook weer interessant, want dan vallen ze niet zo snel op als dat ze in dezelfde klasse een BMW of Mercedes zouden rijden. Een Audi-rijder zegt in De Telegraaf dat hij daardoor al vaak met politie in aanraking is gekomen.  ‘Ik word er helemaal gek van. In de eerste twee maanden dat ik deze auto had, ben ik al vijf keer langs de kant gezet terwijl ik me netjes aan de verkeersregels houd’, aldus deze persoon in De Telegraaf.

Belserang

Bij zware delicten in de criminele sfeer komen ook vaak de snelle Audi’s in beeld. Zo crashte in 2011 een snelle Audi A3 type RS4 bij Zwanenburg tegen de vangrail na een achtervolging tussen criminelen. Dat had weer te maken met de mislukte aanslag op Etous Belserang.