‘Ex-Nomad bij No Surrender’

In het papieren Limburgs Dagblad zaterdag een stuk over de nieuwe motorclub No Surrender. De krant gaat in op de vestiging van een nieuw chapter van die MC in Limburg: Southside. Aan het hoofd van Southside staat volgens de krant Harrie Ramakers uit Nieuwstadt.

Oirsbeek

Ramakers is voormalig lid van de Nomads, ooit de Limburgse tak van de Hells Angels in Oirsbeek. Hij was verdachte in de zaak van Steven John Chocolaad (19) die in mei 2003, in stukken gesneden, werd gevonden in het Julianakanaal. Chocolaad was vermoedelijk tussenpersoon in een cocaïnehandel van Maastrichtenaar Donny K. De Limburgse Hells Angels-afdeling was verantwoordelijk voor de beveiliging van het transport.

Rip

Ramkers was met 13 clubgenoten ook enige tijd verdachte van de moord op de Nomads Paul de Vries, Serge Wagener en Cor Pijnenburg, die mogelijk betrokken waren bij een rip van cocaïne. Uiteindelijk worden ze allemaal vrijgesproken. De rechter kon niet uitmaken wie de moorden had voltrokken.

Markt

In Limburg maakt de politie zich volgens het Limburgs Dagblad zorgen over de activiteiten van MC's. Vorige week werden in Sittard tientallen mensen gefouilleerd door agenten en ME'ers omdat er beichten waren dat een honderdtal leden van No Surrender zich op de Markt zouden willen verzamelen. Maar, zoals wel vaker bij dit soort geruchten, gebeurde er in Sittard niets en was er geen bijeenkomst van No Surrender. Volgens het Limburgs Dagblad is er nog geen clubhuis gevonden.

Lees ook:

Spanningen in het Maasland