Spanningen in het Maasland

De gemeenten Lanaken en Maasmechelen hebben de komende twee maanden alle evenementen die zijn georganiseerd door motorclubs verboden. De gemeenten baseren dat besluit op informatie dat er een in het Maasland, langs de westgrens van Nederlands Limburg, tussen Hells Angels en Outlaws een territoriumstrijd zou woeden. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Afgelopen weekend verbood de gemeente Lanaken een feest van de Hells Angels. Zaterdagavond zouden de Outlaws de jaarlijkse Summerparty organiseren in Maasmechelen. Parket en politie hebben de gemeenten geadviseerd voorzichtig te zijn. Marino Keulen, burgemeester van Lanaken spreekt van een 'open oorlog' tussen de MC's. Hij beticht de twee MC's van banden met criminele netwerken.

Het muziekfestival Rommelrock dat op 16 en 17 augustus zou plaatsvinden in Maasmechelen gaat mogelijk ook niet door. De broer van de organisator zou banden hebben met de Outlaws en men vreest voor een conflict. De organisator heeft zijn neutraliteit bij het gemeentebestuur benadrukt en hoopt alsnog een oplossing te vinden. Mogelijk zou het feest naar een andere gemeente uitwijken.

Bescherming 

Twee jaar geleden werden in de buurt van Maasmechelen twee Outlaws omgebracht, door Hells Angels. In december vorig jaar was er in Belgisch Limburg een massale vechtpartij tussen Hells Angels en Outlaws. Onlangs kwam het tot een vechtpartij in Rekem na de komst van een Hells Angels-chapter daar. Hells Angels zouden de uitbaatster van een café hebben bedreigd en Outlaws zouden hebben aangeboden de zaak te beschermen. 

Zie ook:

 

 

Tot achttien jaar voor aanval op Outlaws