Man in vat was Duitser

Het onderzoek naar het stoffelijk overschot van een man die op 4 oktober in een vat werd aangetroffen gaat naar de Duitse politie. Voorbijgangers het vat langs de oevers van een visvijver in Stevensweert. De omgeving van de vindplaats afgezet en er is direct een politieonderzoek gedaan. Sectie op het lichaam bij het NFI wees uit dat het ging om een man. Vervolgens is de politie gestart met dna-onderzoek om de identiteit van de man vast te stellen.

Europese zoektocht

Een eerste analyse van het afgenomen dna leverde geen match op in de Nederlandse dna-databank. Het onderzoeksteam diende daarop een verzoek in bij Europol om het dna te vergelijken met databanken in heel Europa. Het afgenomen dna-materiaal werd ook door de Duitse databank gehaald, wat een hit opleverde met de zaak van een 42-jarige vermiste man uit de omgeving van het Duitse Düren (bij Aken, niet al te ver van Stevensweert). De familie is door de politie op de hoogte gebracht van het aantreffen van het slachtoffer. De man staat al geruime tijd als vermist opgegeven in Duitsland.

Kriminalpolizei

Na overleg tussen het Nederlandse onderzoeksteam en de Duitse Kriminalpolizei neemt de Duitse politie nu het onderzoek over. Mochten de resultaten van het Duitse onderzoek aanleiding geven tot nader onderzoek in Nederland, dan zal de politie eenheid Limburg daarvoor bijstand leveren aan haar Duitse collega's. Daar er sprake is van een man die al geruime tijd is vermist, is de verwachting dat het onderzoek in deze moeizaam zal zijn. Derhalve worden op verzoek van de Duitse politie, in het belang van het onderzoek, momenteel geen verdere gegevens bekendgemaakt.