Twee daders bij liquidatie Amsterdam

Bij de schietpartij in Amsterdam waar zaterdagmiddag een 26-jarige man om het leven kwam is een minderjarig familielid van het slachtoffer lichtgewond geraakt. De schoten werden omstreeks 14.35 gelost op de Willem Schermerhornstraat in Amsterdam-West. De twee slachtoffers reden in een auto vanuit de Ruys de Beerenbrouckstraat richting het kruispunt met de Haarlemmerweg (de N200). Op dat moment reed een witte Volkswagen Caddy hen klem.

Een onbekende man stapte uit de witte Caddy, liep naar het voertuig van de slachtoffers en schoot de 26-jarige man neer. Vervolgens stapte de schutter weer in de witte Caddy keerde direct op de Haarlemmerweg en vluchtte via de Willem Schermerhornstraat in de richting van de Ruys de Beerenbrouckstraat.

Trainingspak

De schutter was een blanke man in een donkerblauw trainingspak, met een Adidas logo op de rug. De bestuurder van de Caddy was een andere blanke man van wie geen nader signalement bekend is. Zij zijn door de Thomas van Aquinostraat gelopen en mogelijk hebben getuigen hen gezien, specifiek in die straat of bij de kruising met de President Allendelaan/Sloterpark.

Aantreffen vluchtauto

Later op de dag is de witte Volkwagen Caddy aangetroffen op de Thomas van Aquinostraat. Opvallend detail is dat er rond 14.45 uur twee mannen zijn gezien die door de nabijgelegen Platostraat liepen in de richting van de President Allendelaan. De politie wil in contact komen met deze twee mannen en met getuigen die deze twee mannen hebben gezien.

Dr. H. Colijnstraat

Daarnaast is de politie op zoek naar mensen die in de omgeving van de Dr. H. Colijnstraat en de Wigbolt Ripperdastraat voorafgaand aan het schietincident de witte Volkwagen Caddy hebben gezien. Mogelijk heeft de witte Caddy daar gestaan voorafgaand aan het schietincident.