Verdachte reconstrueert zuurmoord

Ron van K. uit Geleen die samen met leden van het Limburgse gezin L. twee Irakezen zou hebben vermoord heeft volgens De Telegraaf deze moorden bekend en precies reconstrueerd. De krant baseert zich op ‘informatie uit het onderzoeksteam’. Van K. (54) tekende op plattegronden van de villa van de familie L. in het Duitse Selfkant na wie op welke positie stond ten tijde van de liquidatie van Mouhammed al Jader (29, foto).

Hij verklaarde ook wie er op welke moment schoot en hoeveel kogels er werden afgevuurd. Van K. vertelde ook dat Al Jader hem als menselijk schild probeerde te gebruiken, vlak voordat hij werd doodgeschoten. Volgens De Telegraaf heeft het Openbaar Ministerie nu een bedrijf in Driebergen opdracht gegeven om van deze 33 tekeningen een animatie te maken. Zo wordt het mogelijk om virtueel door het moordhuis te lopen. Hiervoor worden ook foto’s gebruikt die door de recherche tijdens het nog lopende onderzoek zijn gemaakt.

De twee vermoorde Irakezen zijn na hun dood opgelost in zuur. 

Wouter Smeets, advocaat van Ron van K., zegt over de tekeningen: ‘dat deze inzicht geven hoe een en ander gebeurd kan zijn volgens cliënt. Je zou dit kunnen zien als een soort reconstructie.’

Van de familie L., zitten vader Hub, moeder Els en hun zoons Maurice en Michel vast voor de moorden op Al Jader en Alan Gergeri (24).

Een vriend van de familie is aangehouden voor meineed, volgens de krant. Deze man verklaarde bij de rechter-commissaris niks van de hele zaak af te weten, maar uit onderzoek zou blijken dat hij wel degelijk wist van het moordplan van het gezin. Verdachte B. hangt vanwege meineed een maximale celstraf van zes jaar boven het hoofd.

Het motief van de moorden ligt mogelijk in de sfeer van de wietteelt.