Verdachte Waterfront schoot ‘niet’

De 25-jarige verdachte E. L. die vast zit voor het doodschieten van de 26-jarige Souhail Laachir had geen kruitsporen op zijn handen. Dat heeft zijn advocaat aan Het Parool laten weten. Volgens de advocaat staat daarmee vast dat zijn cliënt dus niet de schutter was, tijdens dancefeest Waterfront in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam.

Maandag liet de officier van justitie tijdens de raadkamerzitting weten L. nog wel van betrokkenheid bij de moord dan wel van doodslag en wapenbezit te verdenken. In de auto van L. is een wapen gevonden, dat evenwel niet is gebruikt tijdens de schietpartij. De rechtbank oordeelde dinsdag dat hij in ieder geval nog 90 dagen blijft vastzitten.

Beperkingen opgeheven

Sinds zijn arrestatie op 25 mei zat de Amsterdammer in alle beperkingen, wat betekende dat hij met niemand anders dan zijn advocaat contact mocht hebben. Maar die beperkingen zijn vrijdag opgeheven. In eerste instantie hield het OM hem verantwoordelijk voor de schietpartij.

Donkere dader

De advocaat van de verdachte stelt dat zijn cliënt helemaal niet aanwezig was op het bewuste feest. L. is de enige verdachte die vastzit. Getuigen hebben gesproken over een dader met een donkere huidskleur en donkere kleding die Laachir bij de bar van dichtbij doodschoot. 

Verdachte E.L. wordt door de recherche gerekend tot het kamp van Gwenette M. terwijl het slachtoffer Laachir tot de groep van Ben A. zou behoren, het vermeende doelwit van de schietpartij in de Staatsliedenbuurt, eind vorig jaar.

De schietpartij vond plaats tijdens de DJ-set van Michael Mendoza, de vriend van model Kim Feenstra.