Verdachten autobrand na liquidatie vrijgelaten

De politie heeft de vier mannen die zaterdag kort na de autobrand in Amsterdam-Noord zijn opgepakt, weer vrijgelaten. De auto vloog niet lang na de liquidatie van Eaneas Lomp in Krommenie in brand. Er zijn geen aanwijzingen meer dat de vier iets te maken hebben met de autobrand. Ze zijn dan ook geen verdachte meer.

Het is nog niet duidelijk of er een verband is tussen de autobrand en de moord op Lomp. De politie doet daar nog altijd onderzoek naar.

Lomp werd in de nacht van vrijdag op zaterdag doodgeschoten. Hij werd door de politie in de tuin van een woning in Krommenie gevonden. Even daarvoor hadden omwonenden schoten gehoord.

Verdacht van twee liquidaties

Het Parool meldde eerder dat Lomp zich de laatste tijd waarschijnlijk schuil hield omdat hij vreesde voor zijn leven. Lomp was verdachte in de moord op Stefan Eggermont, die per ongeluk werd doodgeschoten. Het moordwapen werd bij Lomp gevonden, maar volgens justitie was hij niet de schutter.

Ook zat hij een tijdje vast voor de dodelijke schietpartij in het Scheepsvaartmuseum in 2013. Hij werd vlak na de schietpartij buiten het museum gepakt met een vuurwapen, maar uit onderzoek bleek dat hij op het moment van de moord niet binnen was.