Vrouwen opsluiten in hondenhokken

De inmiddels in Madrid gedetineerde "Angels-Boss" Frank Hanebuth (49) en zijn medeverdachten leidden op Mallorca een rijk leven, zo blijkt uit delen van het onderzoeksdossier dat bij de krant Die Welt is terechtgekomen. Ze moeten nu terechtstaan voor lidmaatschap van een criminele organisatie, witwassen, oplichting, afpersing, uitlokking tot prostitutie en drugshandel. Hanebuth vestigde zich in 2009 op het "Duitse" vakantie-eiland, in een vila van 2,5 miljoen euro.

Rosse milieu

Het dossier op basis van ongeveer twee jaar onderzoek telt inmiddels ruim 15.000 pagina's. Hanebuth woonde samen met de Frankfurter Hells Angel Paul E., die ook wel bekend is "Thrombose-Paul". Hun geld was afkomstig uit bordelen in Duitsland waar vrouwen zouden zijn misbruikt, zo zou in het dossier vermeld staan. Ook in Mallorca gingen de Angels snel het rosse milieu in. Hanebuth kocht de clubs Globo Rojo en de Red Palace.

Gelokt

Een verdenking is dat Hanebuth en consorten uit heel Europa vrouwen onder valse voorwendselen naar Mallorca hebben gelokt om ze in de prostitutie te laten werken. Ze zouden ook hun eigen vriendinnen hebben laten werken. Dat heeft een Zwitserse man, die in 2011 zijn dochter uiteindelijk wist te bevrijden uit handen van de groep, tegen de politie verklaard.

Hondenhok

Deze Andrea (28) was de vriendin van de van oorsprong Marokkaanse Abdul Youssafi. Deze zou met zijn broers Khalil en Naim de vrouwenhandel op Mallorca voor de groep Angels hebben opgezet. Zij zou met haar eigen ogen hebben gezien dat Abdul Youssafi een Duitse man de keel doorsneed. Hiervan stelde Andrea haar vader op de hoogte maar ze durfde niet bij Abdul weg te gaan. De politie luisterde vanaf dat moment de telefoons van verschillende Hells Angels af. Een andere getuige zegt dat de Angels 'ongehoorzame' vrouwen opsloten in een hondenhok, soms samen met vechthonden. Ook zouden vrouwen zijn gedwongen borstvergroting te ondergaan. 

Jet set

De verdachte Hells Angels hadden zowel op Mallorca als in Duitsland verschillende ondernemers in de tang, aldus de Spaanse politie. Een ondernemer die in 2010 in Hamburg aangifte deed tegen Khalil Youssafi werd de afgelopen jaren op Mallorca opnieuw afgeperst. Ook leden van de Duitse adelijke jet set op Mallorca zijn volgens de politie afgeperst hoewel ze geen verklaring willen afleggen.

Pyramide

De verdachten beschikten over het bedrijf Green Planet Plantations. In een pyramidesysteem konden investeerders deelnemen aan ecologisch verantwoorde bosbouwprojecten in Azië, Afrika en Midden-Amerika. Ongeveer 300 mensen zouden hebben deelgenomen aan het project, dat niet uitbetaalde. Deelnemers zouden ook zijn gedwongen deel te nemen.

Nederland

Khalil Youssafi zou daarnaast vanaf Mallorca 'drugshandel' tussen Nederland en Duitsland hebben bestierd. Een andere verdenking is dat de Hells Angels stelselmatig schuldig maakten aan geweldplegingen in openbare gelegenheden. Soms waren die gericht op het afdwingen van protectiegeld maar soms ook gericht op willekeurige personen. 'Als je aangifte doet, maken we je af', zeiden de verdachten, zo zou één van de getuigen tegen de politie hebben gezegd.

Zie ook:

'Angel liet bomaanslag plegen'

Witwasverdenking tegen Hells Angels