‘Yab Yum krijgt deurwaarder langs’

Komende week komt er een deurwaarder het interieur van het voormalige bordeel aan de Amsterdamse Singel Yab Yum weghalen. Dat zegt Rini Scholten tegen Crimesite. Hij zegt nog 102.000 euro tegoed te hebben van de huidige eigenaar Chris Kraijpoel

Door @Wim van de Pol

Volgens Scholten heeft hij in 2011 bemiddeld bij de verkoop van het bordeel door Hennie Vitali aan vastgoedondernemer Chris Kraijpoel. Hij zegt dat destijds Hells Angel Harry Stoeltie hiervan getuige was en dat de commissie die Kraijpoel zou afdragen aan Scholten contractueel is vastgelegd. De koopsom was 4,2 miljoen euro. Scholten zou hiervan 2 procent krijgen en zegt nu nog recht te hebben op 102.000 euro ‘inclusief BTW’.

Scholten:

Nu is het contract afgelopen per 31-12-2015, dus komt deurwaarder met politie deze week. Met Stoeltie ben ik al sinds 2011 gebrouilleerd, en bedreigingen daar lach ik om.

Scholten was ooit lid van de Hells Angel in Amsterdam maar zegt er in 2011 om Harry Stoeltie uit te zijn gestapt. Stoeltie was hoofd beveiliging bij Yab Yum. Er is gezegd dat hij feitelijk de eigenaar van de club was maar Scholten zegt dat niet te kunnen bevestigen.

Scholten zegt ook dat Kraijpoel het pand feitelijk nooit heeft betaald. Dat zou hij pas in 2018 doen.

Scholten:

Hij kan niet betalen in 2018. Het enige wat hij betaald heeft is de overdrachtsbelasting van 167.000 euro. Ik laat me verder niet in met mooipraters. Ik heb genoeg van die kindercola figuren.

Yab Yum is sinds 2008 niet meer open geweest. Kraijpoel kreeg van de gemeente Amsterdam geen exploitatievergunning in het kader van de Wet Bibob omdat hij met politie en justitie in aanraking is geweest in onder meer een witwaszaak. Het is nu een museum, mogelijk wordt er een gemeentebordeel gevestigd.