Ex-crimineel Martin Kok doodgeschoten (UPDATE VIDEO)

In Laren is donderdagavond laat bij seksclub Bocaccio de ex-crimineel en journalist Martin Kok doodgeschoten. De politie heeft bevestigd dat er een man is beschoten in een auto bij een seksclub aan de Hector Treublaan.

BMW

De auto is door de politie rond 23.30 aangetroffen. Crimesite heeft op basis van betrouwbare bron de bevestiging gekregen dat het slachtoffer Martin Kok is. Volgens De Telegraaf heeft er volgens getuigen een BMW voor de seksclub gestaan die na de schietpartij met hoge snelheid wegreed. Volgens misdaadverslaggever John van den Heuvel is de schietpartij door bewakingscamera’s gefilmd. De beelden heeft de politie in beslag genomen.

Kok was de succesvolle uitbater van website Vlinderscrime. Hij was van crimineel misdaadjournalist geworden en schreef op die site over criminaliteit, waarbij hij vaak geruchten publiceerde en voluit namen en foto’s plaatste van criminelen.

Kok laat een jong zoontje achter.

Explosief

In juli bleek er een explosief te zijn bevestigd aan de onderkant van zijn auto. Dat was mogelijk nog een waarschuwing omdat het pakketje op een zichtbare plaats bevestigd was. Eerder werd zijn huis beschoten. Sinds juli kreeg Kok beveiliging van justitie. Hij verbleef op steeds wisselende locaties. Enige tijd mocht hij in verband met veiligheidsoverwegingen de rechtbank van Amsterdam niet betreden.

Crimesite-redacteur Timo van der Eng voerde voor een bijna voltooid boek gedurende een langere periode tientallen gesprekken over het tumultueuze leven van Kok, die veroordeeld werd voor twee levensdelicten. Zie meer over Kok:

Een gewelddadige stotteraar (VIDEO)