Over Ons

Crimesite wordt gemaakt door een team ervaren journalisten en is een onafhankelijk platform met nieuws en achtergronden over misdaad, politie en justitie. Het hart van Crimesite is deze website. Maar we doen veel meer. We geven boeken uit over true crime, we schrijven artikelen voor tijdschriften en kranten en maken verhalen voor televisie.

Medewerkers o.a.

Wim van de Pol – hoofdredacteur. Heeft meer dan 25 jaar ervaring in de (onderzoeks)journalistiek in binnen en buitenland. Hij was verslaggever en chef binnenland bij het NOS-Journaal en researcher van televisieprogramma Zembla. Hij beschikt over een zeer groot journalistiek netwerk in boven- en onderwereld.

Timo van der Eng – uitgever/verslaggever. Begon als redacteur bij de educatieve omroep Teleac. Stapte in 2000 over naar de commerciële uitgeverij A.W. Bruna waar hij hoofd multimedia werd. Vijf jaar later trad hij in dienst van uitgeverij Nieuw Amsterdam, waar hij verantwoordelijk werd voor nieuwe media activiteiten. Daarna werd hij directeur-uitgever van Tijdsbeeld Media, een bedrijf dat licenties op videomateriaal exploiteerde. Schreef als journalist voor o.a. Het Parool.

Cijfers

Crimesite is eind 2005 begonnen en inmiddels uitgegroeid tot een niet meer weg te denken informatiebron op het gebied van de misdaad in Nederland. Met meer dan 1,2 miljoen bezoekers per maand, en 4 miljoen pageviews.

Wil je adverteren op Crimesite? Stuur dan een e-mail naar timocs@crimesite.nl

Crimesite wil alle aspecten van de misdaad belichten: nieuws, misdaadcijfers maar ook achtergrondinformatie. Crimesite heeft de overtuiging dat een onderwerp als criminaliteit, dat in de samenleving zó veel besproken wordt, serieuze en uitgebreide aandacht verdient.

Bronbescherming

Crimesite is een journalistiek medium en wil zich daarom houden aan de richtlijnen zoals die zijn vastgelegd door de beroepsvereniging van journalisten NVJ en internationale organisaties en de leidraad van de Raad voor de Journalistiek. Eén van de in dat kader geldende afspraken is de bescherming van de bron die informatie aan een journalist verstrekt. Crimesite zal deze bron niet aan derden bekend maken en zich beroepen op verschoningsrecht dat inmiddels middels een voorgestelde wetswijziging bijna in het Nederlandse recht is verankerd.

Crimesite houdt zich aan de in het kader van de NVJ gemaakte afspraken over bescherming van de privacy van mensen, verdachte of niet. Een uitzondering kan gemaakt worden als de identiteit van de persoon in kwestie algemeen bekend kan worden verondersteld of als deze zelf er blijk van heeft gegeven geen waarde te hechten aan afscherming.

Contactgegevens:

Whatsapp- of Signal-nummer: +31 (0)6 11 80 24 93

Beveiligd mailen? Gebruik crimesitemail apenstaart protonmail.com