ʻFilmeditor Van Luijn doodgeslagen om 700 euro’

De Amsterdamse filmeditor Wouter van Luijn (34) die donderdagnacht werd doodgeslagen op Mallorca, zou zijn beroofd van 700 euro. Dat meldt het Duitse Mallorca Magazin op basis van politiebronnen. Autopsie wees volgens het weekblad en Spaanstalige media uit dat Van Luijn overleed door een klap op een aangeboren zwakke plek in de hersenslagaders.

Cocaïne

Van Luijn was donderdagnacht op een feest in Calviá en ging rond vier uur ’s nachts naar de zigeunerwijk Son Banya. Daar benaderde hij volgens Mallorcamagazin.com twee Spaans sprekende Pakistani met de vraag hem te vergezellen bij het kopen van cocaïne en daarbij op te treden als tolk. Daarna namen de drie mannen volgens het Duitse weekblad een taxi. Van Luijn wilde naar verluidt cocaïne kopen van een dealer, showde daarbij opvallend zijn portemonnee en werd toen plotseling neergeslagen door de dealer.

Hersenaandoening

Door de klap zou een aneurysma in de hersenen (uitstulping aan de onderkant van de slagaders) zijn gebarsten waardoor Van Luijn een bloeding kreeg tussen schedel en hersenen. Zonder deze al bestaande aandoening zou de geboren Arcenaar en in Amsterdam wonende Van Luijn vermoedelijk niet zijn gestorven, meldt Mallorca Magazin tevens op basis van politiebronnen.

Vakantie

Volgens het Duitse weekblad klopt er niks van het verhaal dat Van Luijn knock-out werd geslagen door vier of vijf personen die er daarna vandoor gingen. In werkelijkheid zou er sprake zijn van maar één dader die de stervende Nederlander naar het ziekenhuis heeft gereden. Deze man werd opgepakt na tegenstrijdige verklaringen over wat er precies gebeurd zou zijn. De verdachte heeft inmiddels een bekentenis afgelegd en verschijnt maandag voor de rechter.

Van Luijn was in elk geval met zijn vader op Mallorca. Voor zover bekend vierden zij daar vakantie.