Acht jaar voor doodslag

De rechtbank in Almelo heeft een 29-jarige man uit Hof van Twente veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht jaar wegens doodslag op een 59-jarige man uit Goor. De straf is gelijk aan de eis van het OM. De rechtbank oordeelt dat de man het slachtoffer vorig zomer met opzet van het leven beroofde, maar ziet geen bewijs dat hij met voorbedachten rade handelde.

Beeldmateriaal

Het slachtoffer zou in het bezit zijn van beeldmateriaal waarop te zien is dat de verdachte seksueel misbruikt wordt door het slachtoffer. Tijdens een ontmoeting op 17 augustus vroeg de man het slachtoffer om de beelden van het misbruik aan hem af te staan. Toen het slachtoffer dit weigerde heeft de man het slachtoffer om het leven gebracht.

Geen strafblad

Bij het bepalen van de straf houdt de rechtbank rekening met de ernst van het misdrijf en het geweld waarmee het slachtoffer om het leven is gebracht. Daarnaast heeft de rechtbank laten meewegen dat de man verminderd ontoerekeningsvatbaar was. Ook houdt de rechtbank rekening met de gebeurtenissen in het verleden en het feit dat verdachte geen strafblad heeft. 

Het vonnis