UPDATE: Wond op hoofd vermoorde Fries

De politie heeft de identiteit vrijgegeven van de overleden man die zondagochtend in het Friese De Westereen werd gevonden. De man is volgens de politie door een misdrijf om het leven gekomen. De voorbijganger die hem vond, meldt op de website van de Leeuwarder Courant dat hij een wond op zijn hoofd had.

Onderzoek

Een man die zijn hond uitliet ontdekte het lichaam zondagochtend, rond half elf. Daarop startte de politie een onderzoek, omdat men vermoedde dat het om een niet-natuurlijke dood ging. Rechercheurs voerden buurtonderzoek uit, en ook de forensische opsporing ging aan de slag. Daarop werd bekendgemaakt dat men uitging van een misdrijf. De politie maakte vanavond de identiteit van de man bekend, nadat eerst de nabestaanden waren ingelicht. Het slachtoffer is de 37-jarige Tjeerd van Seggeren uit Kollumerzwaag.

Niets vernomen

De man bezocht zaterdagavond het Freeze Force-popfestival in de plaats De Westereen, waar onder meer de Friese band ‘De Kast’ speelde. Nadat de man het festivalterrein had verlaten, werd niets meer van hem vernomen, aldus de politie. Het onderzoek op de vindplaats van het lichaam gaat morgen verder. Die vindplaats is slechts enkele honderden meters verwijderd van het festivalterrein, en was bij een route die van en naar het terrein leidde. Het popfestival eindigde zaterdagnacht om twee uur.

Wond op achterhoofd

UPDATE:

De Leeuwarder Courant brengt zondagavond een bericht waarin zij de vinder van het lichaam aan het woord laat, die tijdens het uitlaten achter zijn hond was aangelopen. De krant meldt dat de man tijdens zijn vondst eerst dacht dat het slachtoffer zijn roes uitsliep. Maar de man, die voorover in het gras lag, ademde niet meer. Bovendien had hij een wond met veel gestold bloed op zijn achterhoofd. Iets verderop lag zijn portemonnee. ‘Ik schrok me wezenloos. Hij lag op een plek waar je normaal niet komt. Het leek haast wel of hij erheen gebracht was.’ Een buurtbewoner die te hulp schoot, herinnerde zich zaterdagnacht een telefoon meermaals over te hebben horen gaan buiten, die niet werd opgenomen. De vinder van het lichaam meldt in het interview overigens dat hij op zondagmiddag om vijf uur nog niet is gehoord door de politie.

Het slachtoffer zou tijdens het festival bardienst hebben gedraaid, en nog een polsbandje hebben gedragen dat hem toegang tot het terrein gaf. Het slachtoffer laat en vrouw, en drie kinderen achter.