Nederlander ontvoerd in Spanje (VIDEO)

Een Nederlandse man (foto) is elf dagen ontvoerd geweest in Spanje. De ontvoerders eisten 1,5 miljoen euro losgeld. Toen dat zou worden betaald, greep de politie in en werd de man bevrijd. Het slachtoffer is een genaturaliseerde Nederlandse staatsburger van Servisch-Kroatische afkomst. 

De man werd op 12 juni onder bedreiging van een pistool ontvoerd toen hij aankwam bij zijn huis in Lloret de Mar. De ontvoerders, die politie-uniformen droegen, sloegen en drogeerden het slachtoffer en deden hem een blinddoek om. Daarna dwongen ze hem in de kofferbak van een auto te stappen. Ze hielden hem op meerdere plekken vast.

Kap over zijn hoofd

Tijdens zijn ontvoering kreeg hij regelmatig slaapmiddelen toegediend. Ook was hij vastgebonden en kreeg hij een kap over zijn hoofd. Uiteindelijk werd hij door de politie bevrijd in de stad Toledo. Daarbij werden vier Oost-Europeanen aangehouden. Een vijfde persoon werd in Madrid gearresteerd. De vermeende leider van de bende is een Roemeen, die geneeskunde heeft  gestudeerd in Madrid. Via zijn studie had hij de slaapmiddelen bemachtigd die het Nederlandse slachtoffer kreeg toegediend.

Het slachtoffer werd na zijn bevrijding half bewusteloos overgebracht naar het ziekenhuis. Ook had hij verwondingen en kneuzingen aan zijn polsen.

Hier een filmpje van de bevrijding van de man: