Nederlands-Thais stel vermoord in Amsterdam

De in Thailand woonachtige Amsterdammer Pieter Hoovers (54) en zijn Thaise vrouw Tae (33) zijn onder verdachte omstandigheden dood gevonden in een woning aan de Ceintuurbaan in Amsterdam. Hoovers was een bekende naam in de vechtsportwereld en de muziekscene. Ook had hij contacten in de onderwereld.

In de jaren tachtig begeleidde hij een aantal vechtsporters. In de jaren negentig was hij initiator van de Chemistry housefeesten, was hij als muziekproducent werkzaam en had hij een platenzaak waar hij ook tickets voor feesten en concerten verkocht.

Holland House

Foto Facebook

Hoovers (foto rechts) vertrok daarna naar Thailand waar hij jarenlang café Hoek van Holland in de Thaise badplaats Pattaya exploiteerde. Ferry de Kok en zijn vriend John Mieremet kwamen veel bij hem over de vloer voordat de laatste in 2005 werd geliquideerd. Hoovers trainde in Thailand ook vechtsporters en organiseerde vechtsporttoernooien.

Ibiza

Samen met zijn Thaise vrouw verbleef Hoovers sinds enige tijd in Amsterdam. Hij was woonachtig op een etage aan de Ceintuurbaan, in een appartement van een vriend van hem. Die vriend had net als Hoovers een Thaise vriendin. Hoovers en Tae waren net terug van een weekje Ibiza, toen zijn moeder en zus geen contact meer met hem konden krijgen.

Hoe de twee om het leven zijn gebracht is nog niet bekend.