Nieuwe inzet op moord zonder lijk

De politie zegt nieuw bewijsmateriaal in handen te hebben voor een moord in Lelystad uit 2000. Twee van dezelfde verdachten als indertijd zijn nog in beeld. De politie zei in Opsporing Verzocht te hopen dat getuigen nu wel durven te praten. 

Vuilniszak

In de nacht van donderdag 15 op vrijdag 16 juni 2000 is aan de Korte Muiderweg in Weesp een brandende vuilniszak gevonden. In de vuilniszak zitten onder meer bebloede kledingstukken en het rijbewijs van de dan 43-jarige Habib “Mike” M’Hedhbi. Hij is op 14 juni 2000 voor het laatst gezien op zijn werk bij een postsorteercentrum in Zwolle. De politie gaat er vanuit dat hij op gewelddadige manier aan zijn eind kwam.

Alfa

In de bebloede kledingstukken zitten zoveel steekgaten dat het onmogelijk lijkt dat het slachtoffer die de kleding droeg nog in leven is. Een getuige heeft gezien dat de vuilniszak in Weesp is gedumpt door een man met een paardenstaart die in een grijze Alfa Romeo 164 reed. Het staat vast dat de spullen  van de Tunesiër Habib M’Hedhbi zijn. Ook staat vast dat hij als uitsmijter werkte bij diverse horecagelegenheden in de binnenstad van Zwolle en contacten had in het criminele milieu.

Staartje

Contacten van het slachtoffer leidden de politie naar een flatwoning aan de Kamp 23 in Lelystad, waar M’Hadhbi geregeld verbleef. Ook een man met een staartje die gebruik maakte van een donkergrijze Alfa Romeo 164 kwam er vaak.

De flat stond leeg en er ontbraken stukken van de huiskamervloer, de muren en het plafond waren recent gesausd. Onder de nieuwe verflaag ontdekte de technische recherche bloedsporen van Habib M’Hadhbi. De politie wist de Alfa Romeo op te sporen. De kofferbak bleek totaal gestript. Toch vond de politie zowel in de kofferbak als binnenin de auto nog meer bloed van Mike.

De politie gaat ervan uit dat M’Hadhbi in de woning in Lelystad is vermoord.

Celstraf

Naar aanleiding van de vondsten zijn drie verdachten aangehouden, oud-bewoners van de flat in Lelystad. Zij ontkenden iets met de zaak te maken te hebben. Omdat er geen stoffelijk overschot was, oordeelde het Openbaar Ministerie dat er ook geen zaak was en de drie zijn toen weer vrijgelaten. Eén van hem is inmiddels overleden, één zit een lange celstraf uit, de derde is mogelijk op vrije voeten.

De politie zegt dat door nieuwe forensische technieken er in dit onderzoek nieuwe interessante informatie aan het licht is gekomen. Daarom is het onderzoek heropend is. Wat die informatie betreft maakte de politie niet duidelijk.