OM eist 18 jaar voor doodsteken Feyenoordfan

Het Openbaar Ministerie heeft tegen Elvis P. (37) achttien jaar gevangenisstraf geëist. Hij zou in 2003 Feyenoordsupporter Udo van Aken (foto) hebben doodgestoken. Ook zou hij twee straatroven hebben gepleegd. P. meldde zich in 2016 met een bekentenis bij de politie, maar houdt sindsdien zijn kaken stijf op elkaar. 

De 28-jarige Van Aken werd gevonden in de buurt van zijn huis, op de stoep tegenover het Albeda College aan de Rosestraat in Rotterdam Zuid. Hij was met elf messteken om het leven gebracht. Justitie denkt dat de in Frankrijk geboren verdachte uit was op de portemonnee en de mobiele telefoon van Van Aken.

Binnenrotte

Dezelfde ochtend dat Udo van Aken werd neergestoken, viel Elvis P. volgens het Openbaar Ministerie op de Verlengde Willemsbrug ook twee mannen aan. Eén van hen werd daarbij gestoken. Later die ochtend werd op de Binnenrotte een man overvallen die eveneens met een mes werd gestoken. Beide mannen overleefden de aanslag.

‘Veel gehuild’

In zijn eerste verklaring tegenover de politie stelde Elvis P. ‘Ik heb gehuild, veel gehuild. Ik schaamde me voor mijn familie.’ Ook verklaarde hij over de steekpartij waarbij Van Aken het leven liet: ‘Ik kon niet onder uit het conflict met hem. Ik heb hem in zijn nek gestoken. Met een klein mes.’ Maar sinds zijn eerste verklaring houdt hij zijn mond. Tegenover de rechter verklaarde de verdachte vandaag: ‘Ik kan me niet voorstellen dat ik heb gedaan waarvan ik word verdacht.’