Zoekactie naar wapens Bende van Nijvel

In Adinkerke, een plaatsje vlak achter de Belgische kust, is vandaag een zoekactie begonnen naar de wapens van de Bende van Nijvel. Volgens een tip zouden de wapens die gebruikt werden bij de overval op de Delhaize in Aalst in 1985 daar mogelijk gedumpt zijn.

De politie is de actie vanochtend begonnen en zoekt in meertjes die ontstaan zijn door zandwinning. De verwachting is dat de zoekactie tenminste een week zal duren.

Gewelddadige overvallen

De Bende van Nijvel was een groep criminelen die tussen 1982 en 1985 een reeks mysterieuze gewelddadige overvallen en liquidaties pleegden in België. Daarbij vielen 28 doden en meer dan 20 gewonden. Vooral de bloederige aanslagen op supermarkten deden het land schudden op zijn grondvesten. De bende werd tot op heden niet ontmaskerd. Het onderzoek naar de Bende van Nijvel is nog altijd niet afgesloten.

Acht doden

Bij de laatste overval op 9 november 1985 in Aalst werden acht mensen doodgeschoten. De wapens die gebruikt werden zouden volgens een informant diezelfde avond nog door een Brusselse handlanger gedumpt zijn in Adinkerke, bij De Panne. De politie is daar nu de zoekactie begonnen.