1,5 jaar cel na wraak over ripdeal

De 25-jarige Amsterdammer Anwar H. is donderdag door de rechtbank in Arnhem veroordeeld tot een celstraf van twee jaar waarvan zes maanden voorwaardelijk. H. reisde op 31 augustus 2012 naar Nijmegen om verhaal te halen over een eerder gepleegde ripdeal en schoot een man in zijn been.

Twee weken geleden vertelde de 25-jarige Anwar H. voor de rechtbank in Arnhem dat hij in 2011 was geript door een Nijmegenaar. De twee zouden een deal hebben gemaakt over vijf kilo wiet. Volgens H. wilde de Nijmegenaar niet betalen en werd hij bedreigd en mishandeld. ‘Ik kreeg een vuurwapen op mijn hoofd en de vijf kilo wiet werd gestolen’, zei H. in de rechtbank.

Vervolgens werd H. bedreigd door de handelaar uit Amsterdam. Die wilde zijn geld zien. Daarop besloot H. gewapend naar Nijmegen af te reizen. Daar ontstond een conflict waarbij de Nijmegenaar in zijn been werd geschoten. H. vluchtte en belandde met zijn fel groene Kia Picanto in een fontein op een rotonde (beelden hieronder).

De verdediging zei dat H. uit noodweer had geschoten en eiste vrijspraak. De rechtbank gelooft dat verhaal niet en heeft H. veroordeeld tot een celstraf van twee jaar waarvan zes maanden voorwaardelijk. H. zit al vast sinds 31 augustus 2012.

Lees ook:

'Geschoten omdat wiet was gestolen'

{youtube}M3lXg6Qm7K8{/youtube}