1.963 kilo cocaïne onderschept in Antwerpen, zes arrestaties

1.963 kilo cocaïne onderschept in Antwerpen, zes arrestaties

De scheepvaartpolitie en de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Antwerpen hebben deze week zes verdachten opgepakt voor hun vermeende betrokkenheid bij de invoer van cocaïne. In totaal werd 1.963 kilo cocaïne in beslag genomen. Dat meldt het Antwerpse parket vrijdag.

Vrachtwagenchauffeur

Twee containers stonden dinsdag klaar op kaai 730 voor een uitgebreide controle door de douanediensten, maar een 28-jarige medewerkster van een havenbedrijf had de twee containers laten verplaatsen. Toen een 31-jarige vrachtwagenchauffeur zich aanbood om de twee containers op te halen, greep de scheepvaartpolitie in samenwerking met de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Antwerpen in.

In de twee containers zat 994 kilo cocaïne in een deklading suiker. De twee werden aangehouden door de onderzoeksrechter. FGP Antwerpen voert het verdere onderzoek.

Vier tal

Woensdag werden vier mannen aangehouden voor hun vermeende betrokkenheid bij de invoer van een grote partij cocaïne via de Antwerpse haven, nadat de scheepvaartpolitie een dag eerder wilde overgaan tot de controle van een vrachtwagen aan kaai 1742, die al was geladen met twee containers.

Bij de controle, waarbij werd samengewerkt met de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Antwerpen, probeerden twee mannen te ontsnappen uit één van de containers. De scheepvaartpolitie wist de drie mannen van 41, 42 en 43 jaar te arresteren. In het verdere onderzoek werd ook een 33-jarige straddlerchauffeur opgepakt die mogelijk betrokken was bij de illegale smokkel.

Uiteindelijk werd een partij van 969 kilo cocaïne aangetroffen in één van de containers.

Het parket vorderde de onderzoeksrechter. Na voorleiding werden de vier mannen aangehouden voor de invoer van drugs in vereniging.

Ook hier voert de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Antwerpen het verdere onderzoek.