1 verdachte moord Yildirim op vrije voeten

De voorlopige hechtenis van de 34-jarige Alfa D. uit Venlo is vandaag opgeheven. Hij blijft nog wel verdacht van betrokkenheid bij de dood van Rotterdammer Ingomar Yildirim (foto). Yildirim werd op 3 mei van dit jaar neergeschoten in de Dynamostraat in Rotterdam en zwaargewond voor het Ikazia-ziekenhuis uit de auto gegooid. 

Yildirim overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Tijdens een pro forma-zitting vandaag besloten de rechters dat de andere verdachte, Omar P. (21), vast blijft zitten. Zijn advocaat Yehudi Moszkowicz had betoogd dat juist Yildirim de agressor in het conflict was en als eerste een wapen zou hebben getrokken. Er zou sprake zijn van een mislukte wapendeal in een kelderbox, waarbij Yildirim het geld had geïncasseerd en vervolgens de wapens niet wilde leveren.

Verhuizen

Alfa D. zou op de dag van de schietpartij met de auto naar Rotterdam zijn gekomen om spullen van een kennis op te halen en die te verhuizen naar Venlo. Dat zou verklaren waarom hij die dag vlakbij de flat was waar de schietpartij in de kelder plaatsvond, aldus zijn advocaat.

Ophef

Volgens het AD dat bij de zitting aanwezig was, ontstond er grote ophef toen werd besloten dat verdachte Omar P. vast moest blijven zitten. P. begon te vloeken en te tieren en riep tegen Alfa D. dat hij een heroïnejunk zou zijn.

Naast Omar P. en Alfa D. zijn er nog twee andere verdachten. Hun pro forma-zitting dient later.

Lees ook: Rotterdammer doodgeschoten om ripdeal.

Zie ook eerder bericht: