10.000 euro voor tip moord fietsenmaker (VIDEO)

Het Openbaar Ministerie in Amsterdam heeft 10.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip in het onderzoek naar de dood van de Amsterdamse fietsenmaker Temel Kobya. De politie heeft een compositiefoto verspreid en video’s in Turks en Marokaans.

Duister

De 49-jarige Kobya werd dinsdag 15 maart rond het middaguur doodgestoken in zijn winkel aan de Jan Tooropstraat in Amsterdam Nieuw-West. Op de compositietekening is niet veel meer te zien dan een man in een bruine jas en zwarte muts, zoals een getuige hem heeft beschreven.

Na een uitzending van Opsporing Verzocht half maart heeft de politie vier tips over de dood van de Amsterdamse fietsenmaker binnengekregen. De politie wilde aan Het Parool niet zeggen of deze tips iets hebben opgeleverd.

Filmpjes

De man was zeer geliefd in de buurt. In zijn kleine fietsenwinkel verkocht hij nieuwe en tweedehands rijwielen en repareerde hij fietsen van vooral buurtbewoners. Het motief voor de moord op de in buurt zeer geliefde fietsenmaker is duister. Volgens de politie zijn er geen sporen in de zaak gevonden die lijken op een beroving. Over een conflict heeft de politie niets kunnen achterhalen, schrijft Het Parool.

De politie heeft donderdag filmpjes in het Turks en in het Marokkaans op YouTube geplaatst gepresenteerd door agenten van Marokkaanse en Turkse komaf.