10 jaar cel en tbs geëist tegen zedenverdachte

Tegen de zedenverdachte in de Cuijkse zedenzaak is door de officier van justitie woensdag 10 jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist.

Stiekem

De verdachte zou honderden slachtoffers zonder dat zij er weet van hadden met hun eigen webcam op hebben genomen. Deze filmpjes en foto’s gebruikte hij later om de meisjes aan te zetten tot extreme of fysieke seks met hem in een hotel of zijn woning. Als de meiden niet meewerkten dan zeurde , dreigde en dramde hij en werd agressief. Dat verklaarde de officier van justitie woensdag op de vierde en laatste zittingsdag van de zaak.

1400 filmpjes

Met de webcam van een slachtoffer maakte hij meer dan 1400 filmpjes en foto’s waarop ze seksuele handelingen verricht. Van enkele andere meisjes die hij aanzette tot seks, trof de politie meer dan honderden opnames aan.

Chat

De verdachte vleide en paaide de meisjes en won hun vertrouwen door zich in verschillende chatrooms onder een valse naam voor te doen als een knappe jongen van 18 of 19 jaar. De aanklager licht dit toe: ‘Hij gaf ze het gevoel dat ze mooi waren, dat ze ertoe deden. Al die dingen die onzekere meisjes op leeftijd van 12 of 13 graag horen.’