10 jaar cel geëist tegen ‘huurmoordenaar’ “Kleine Wolf” voor moordaanslagen

Het Openbaar Ministerie heeft maandagmiddag 10 jaar cel geëist tegen Maurits R., alias “Wolfje”, of “kleine Wolf”, de jongere broer van Henri W. Maurits R. wordt er onder andere van verdacht op 24 mei 2017 een man in het Duitse Gronau te hebben neergeschoten. 

Ook denkt het OM dat R. – die door de officier van justitie een ‘huurmoordenaar’ werd genoemd zo schrijft Tubantia – een woning aan de Benkoelenstraat in Enschede en daarna de nabijgelegen shishalounge LuxXx met een machinegeweer heeft beschoten. Ook zou R. woningen aan de Rietstraat in Almelo en de Populierenstraat in Enschede hebben beschoten aldus het OM. De beschietingen vonden plaats in september 2017. De beschoten huizen zouden te linken zijn aan voormalig leden van motorclub Satudarah, zo schrijft RTV Oost. 

Kinderen

In de beschoten woningen bevonden zich mensen, waaronder kleine kinderen. Daarom is er volgens het OM sprake van moordaanslagen.

Simo D.

Maurits R. is in april van dit jaar al veroordeeld tot 16 jaar cel voor 2 brandstichtingen met het doel dodelijke slachtoffers te maken. Volgens plaatselijke media wilde het OM de maximumstraf eisen van 26 jaar tegen “Wolfje”. Maar omdat hij eerder dit jaar al is veroordeeld tot 16 jaar voor moordaanslagen in dezelfde periode gepleegd en met dezelfde opdrachtgever, heeft het OM die straf opgehoogd met 10 jaar. Het OM denkt dat Maurits R. in opdracht handelde van drugscrimineel Simo D., die vast zit in Duitsland. Ook de oudere broer van Maurits R., Henri W., zou moordaanslagen hebben gepleegd op instigatie van Simo D., aldus het OM. Tegen Henri W. eiste het Openbaar Ministerie eerder maandag 25 jaar cel.