10 jaar cel voor NL-er met 15 kilo cocaïne

De Nederlander Peter W. (foto) is vrijdag in Engeland veroordeeld tot 10 jaar cel. De 60-jarige vrachtwagenchauffeur werd op 28 januari van dit jaar aangehouden in de haven van Harwich. Naar eigen zeggen was hij op weg naar Lutterworth om computeronderdelen af te leveren. 

Omdat hij zich nogal nerveus gedroeg, werd de cabine van zijn vrachtwagen doorzocht. Daar vond de Douane onder een deken een rode tas met daarin verschillende gesealde pakketten. Nadere inspectie leerde dat het om cocaïne ging, in totaal 15 kilo. Volgens de Britten hadden de verdovende middelen een waarde van zo’n 1,7 miljoen euro.

Nederlanders gepakt

Hoewel er in het Verenigd Koninkrijk forse straffen worden uitgedeeld voor drugssmokkel worden er regelmatig Nederlanders gepakt. Twee jaar geleden bijvoorbeeld werd de 53-jarige piloot John B. uit Hilversum gepakt, nadat hij met zijn vliegtuigje 22 kilo coke naar Engeland had gevlogen. Hij verdween voor 23 jaar achter de tralies.  Ander voorbeeld: de bekende American footballer Kevin B. werd in december 2016 gearresteerd met 12 kilo cocaïne op Biggin Hill Airport. Hij werd vorig jaar december veroordeeld tot tien jaar cel.