10 jaar geëist voor dood Nico Leeuwe

Twee Colombianen moeten volgens het Openbaar Ministerie (OM) in Groningen tien jaar de cel in. Zij zouden verantwoordelijk zijn voor de dood van de Groninger Nico Leeuwe, die in september 2011 dood werd gevonden in een portiek bij zijn woning.

De 65-jarige Nico Leeuwe, ook wel bekend als de boodschappenjongen van de rossenbuurt in Groningen, werd overvallen en vastgebonden en is vervolgens door geweld overleden.

De twee Colombianen van 32 jaar werden in april en juli vorig jaar gearresteerd in Spanje. Zij stonden internationaal gesignaleerd. Toentertijd is er ook nog een Colombiaanse prostituee aangehouden in verband met de dood van Nico Leeuwe. Hij zou meerdere malen boodschappen hebben gedaan voor haar. Justitie kon haar aandeel bij de dood van het slachtoffer alleen niet bewijzen.

Volgens rechtbankverslaggeefster Saskia Belleman van De Telegraaf gaven beide verdachten elkaar de schuld tijdens de inhoudelijke behandeling. Ze spraken over een uit de hand gelopen drugsdeal. Een van de verdachten zegt helemaal van niets te weten. Zijn ‘vriend’ zou het geweld hebben gebruikt tegen het slachtoffer.

Voor het OM is het duidelijk. De twee Colombianen zijn allebei schuldig aan de dood van Nico Leeuwe en daarom eiste het OM een celstraf van tien jaar.