10 jaar voor doodslag op Frans Harks

De rechtbank in Zutphen heeft de 25-jarige Vergil van G. veroordeeld tot een celstraf van tien jaar voor doodslag op Frans Harks uit Twello. Het 52-jarige slachtoffer werd in november 2011 levenloos aangetroffen op het Zwarte Pad. Hij bleek te zijn gestoken en mishandeld.

Verdachte Vergil van G. heeft altijd ontkend ook maar iets met de zaak te maken te hebben. Ook tijdens de inhoudelijke behandeling in de rechtbank in Zutphen, in april, zei hij niets over de zaak. Alleen dat hij het heel erg vond dat Frans was overleden.

Volgens de rechtbank is Van G. verantwoordelijk voor de dood van Frans Harks. Hij zou hem hebben mishandeld en gestoken met een mes. Vervolgens is het slachtoffer vermoedelijk door onderkoeling overleden. De twee kenden elkaar vanuit een opvanghuis voor verslaafden en mensen met psychische problemen.

Frans Harks en de verdachte waren die fatale dag op 21 november 2011 bijna de gehele dag samen geweest. Dat bleek uit enkele beelden van bewakingscamera’s. Een motief is niet echt duidelijk geworden. Volgens het Openbaar Ministerie kregen de twee onderweg naar een coffeeshop in Deventer ruzie en is dat fataal afgelopen voor Frans Harks.

De straf van de rechtbank is conform de eis van het OM.  De advocaat van Van G. zegt tegen Crimesite dat zij zich deze week gaan beraden op een eventueel hoger beroep.

Lees ook:

Verdachte in zaak Harks blijft zwijgen