10 kilo coke en 800.000 euro cash in bestelbus Breda

De politie heeft op 10 april in Breda drie mannen aangehouden voor betrokkenheid bij drugshandel en witwassen. In een bestelbus is in een verborgen ruimte een kleine 10 kilo cocaïne en ongeveer 800.000 euro cash aangetroffen. De verdachten zijn twee mannen van 26 en 35 jaar uit Breda en een 39-jarige inwoner uit Zaandam. Het nieuws is vandaag pas bekendgemaakt.

Loods

Medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid controleerden op 10 april een bestelbus op het Vekenoord in Breda. De bus was kort daarvoor weggereden bij een loods aan het Hazepad. Bij de controle van de bus zagen de agenten al snel dat er een verborgen ruimte was aangebracht. Daarin lagen twee grote tassen waarvan er één was gevuld met bijna 10 kilo cocaïne en één met bundels briefgeld. Hierop werd de 26-jarige bestuurder aangehouden en de bus, de cocaïne en het geld in beslag genomen.

Op hetzelfde moment controleerden andere agenten twee personenauto’s die ook net bij de loods aan het Hazepad waren geweest. In één van de auto’s werd ook nog een verborgen ruimte aangetroffen, maar deze bleek leeg. De Zaandamse bestuurder van deze auto en de bestuurder van de andere auto uit Breda zijn ook aangehouden als verdachten van betrokkenheid bij drugshandel en witwassen. De auto’s zijn in beslag genomen en in totaal zijn bij alle verdachten zes smartphones in beslag genomen. De doorzoeking van de loods aan het Hazepad leverde niets op.

Alle drie de mannen zitten nog vast en zullen zich half juli moeten verantwoorden bij de rechter.