10 maanden voor leider Bandidos Limburg

De rechtbank in Maastricht heeft Harrie R., president van het chapter van de motorclub Bandidos in Limburg, veroordeeld tot tien maanden cel vanwege wapen- en drugsbezit. Alle vijf de verdachten die terecht stonden in de zaak zijn veroordeeld, maar de straffen zijn in sommige flink lager uitgevallen dan de eis van het OM.

De zwaarste straf was, naast die van Harrie R., voor Karel V., die geen lid was van de Bandidos maar wel zou sympathiseren met de motorclub. De rechtbank legde hem vijf maanden celstraf op. Deze straf was hetzelfde als de eis van het OM, tegen Harrie R. was dertig maanden geëist.

Beide mannen kregen de hoogste straffen opgelegd omdat zij naast wapens ook drugs in hun bezit hadden. De andere verdachten kregen een geldboete opgelegd.

Een tegenvaller voor het OM was dat de gevonden wapens in een pand dat volgens het OM een pand van de Bandidos was, volgens de rechtbank niets met de motorclub te maken had. Dat vier van de vijf verdachten lid waren van de Bandidos, verandert daar voor de rechtbank niets aan.

Lees ook:

Woning Bandidos-lid dichtgetimmerd

Aanslag huis president Bandidos mogelijk gefilmd

Wapens Bandidos mogelijk gebruikt bij liquidatie