10 verdachten gepakt rond liquidatie-onderzoek

Na een inval in een koffiehuis in Amsterdam Nieuw-West zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag tien verdachten aangehouden. Bij de actie werden meerdere wapens in beslag genomen, waaronder een pistoolmitrailleur. De inval was onderdeel van een onderzoek naar liquidaties.

Rechercheurs kregen tips dat er waarschijnlijk meerdere personen met vuurwapens in het koffiehuis zou zijn. Een arrestatieteam is daarop het pand binnengevallen, waarna de klanten en het personeel werden gefouilleerd.

De politie vond bij klanten handvuurwapens, een steekwapen en verdovende middelen. Daarnaast waren er aanwijzingen dat er illegaal werd gegokt, en werden er grote contante bedragen gevonden.

Doorzoekingen van woningen

Een klant en een werknemer van het koffiehuis hadden geen geldige verblijfsvergunning. In totaal zijn zeven personen in het koffiehuis aangehouden.

Na de doorzoeking van het koffiehuis zijn ook vier woningen in Amsterdam West doorzocht. Daarbij werden nog eens drie personen aangehouden. Bij deze invallen werden een automatisch wapen, patroonhouders, losse munitie, stroomstootwapens en verdovende middelen gevonden.