100.000 euro en illegale sigaretten in tabakswinkel afgepakt

In een tabakswinkeltje in Schiedam en in de woning van de eigenaar van de winkel (in Hoogvliet) hebben agenten na een tip bijna 100.000 euro aan contanten en 36.000 illegale sigaretten gevonden.

Geldhond

Een 55-jarige Hoogvlieter is aangehouden op verdenking van witwassen en underground banking. De financiële recherche kwam de verdachte op het spoor na een tip over underground banking. Zij startten een onderzoek en onderzochten de geldstromen van de onderneming. Dat onderzoek leidde maandag tot de aanhouding van de eigenaar en een doorzoeking van zowel zijn winkel aan het Rubensplein in Schiedam als zijn huis nabij het centrum van Hoogvliet. Daarbij is een geldhond gebruikt.

35.000 sigaretten

In beide panden werden grote geldbedragen gevonden die volgens de politie niet te rijmen zijn met een normale omzet van een dergelijk winkeltje. Bij elkaar opgeteld gaat het om zo’n 150.000 euro. Eerder werd er al 20.000 euro onderschept die illegaal gewisseld was. In de woning vonden rechercheurs bovendien 35.000 illegale sigaretten. Het Openbaar Ministerie en de recherche zetten het onderzoek voort.