100 Bandidos rellen in Duisburg

Meer dan 100 Bandidos hebben van vrijdag op zaterdagnacht voor flinke onrust gezorgd in de rosse buurt in Duisburg. Ze vielen auto's die het clubhuis van de motorclub passeerden aan met ijzeren staven en gooiden met flessen. De politie heeft met groot materieel ingegrepen.

De rellen begonnen rond tien uur 's avonds, toen de eerste auto werd aangevallen. Toen de politie in de rosse buurt arriveerde, waren de Bandidos al verdwenen. Het conflict laaide weer op toen er een ruzie ontstond tussen een lid van een motorclub en een buurtbewoner.

De politie heeft zich daarop opgesteld voor de bordelen en de wegen naar de rosse buurt afgesloten. Tot diep in de nacht zijn er personen gefouilleerd.

Na de rellen heeft alleen een pizzakoerier zich gemeld bij de politie, terwijl er meerdere auto's zijn aangevallen. De politie denkt dat de Bandidos de slachtoffers gericht heeft uitgezocht. Mogelijk gaat het om leden van rivaliserende motorclubs, zoals de Hells Angels.

 

Tegelijkertijd met de rellen in de rosse buurt, raakte een lid van de Hells Angels gewond bij een verkeersongeluk. De politie heeft de gewonde, die naar het ziekenhuis werd overgebracht, voor de zekerheid bewaakt. Zaterdagochtend heeft de politie in Duitse media gezegd dat er geen aanwijzingen zijn voor een verband tussen de twee incidenten.

Daarnaast was er ook voor het clubhuis van Satudarah in Duisburg een opstootje. De politie beëindigde daar met tien politiewagens een barbecue van de motorclub na klachten in de buurt.