Bijna 100 doden in een week

In Mexico zijn in de noordoostelijke kuststaat Tamaulipas in een SUV die in Texas was geregistreerd negen verminkte lichamen gevonden. De ontdekking werd zondagavond gedaan in Ciudad Victoria, de hoofdstad van Tamaulipas. In deze staat zijn verschillende grote grensovergangen naar de Verenigde Staten. Het Golf-kartel en Los Zetas bevechten elkaar hier. In Mexico zijn rond de Paasdagen zeker meer dan 75 mensen door crimineel geweld om het leven gekomen.

In Ciudad Victoria ontving de politie een tip van een anonieme beller over lichamen in een GMC Yukon SUV. In de auto lagen de resten van negen ongeïdentificeerde mannen. De meeste lichamen waren in stukken gehakt, aldus het Openbaar Ministerie. Elders in de stad waren in de nacht van 1 op 2 april vuurgevechten aan de gang.

In de grensstad Ciudad Juárez werd een afgehakt hoofd op een auto gevonden. In de stad Chihuahua werden in een bar op Witte Donderdag zeven mensen geliquideerd. Een gemaskerde man begon te schieten op willekeurige bezoekers met een automatisch geweer.

Maart was een bloedige maand in Mexico, media spraken van ongeveer 1.025 doden. Het is de gewelddadigste maand sinds de nieuwe president Enrique Peña Nieto in december aantrad.

Dossier Mexico.