100 kilo cocaïne gepakt in Amsterdam

Rechercheurs van de Dienst Regionale Recherche van de Amsterdamse politie hebben vorige week maandagochtend 100 kilo cocaïne in beslaggenomen en drie verdachten aangehouden. De mannen zijn in de leeftijd van 23 tot 52 jaar oud, en zijn bekenden van de politie.

Lopend onderzoek

Zij zijn in bewaring gesteld. De zaak kwam aan het rollen door informatie uit een lopend onderzoek. Onder supervisie van een officier van justitie van het parket Amsterdam gingen de rechercheurs aan het werk. Tijdens het onderzoek dat maandagochtend 29 februari 2016 gestart werd, stuitte het rechercheteam op een aantal verdachten die zich vermoedelijk bezighielden met de handel in cocaïne. De politie zette een observatie- en arrestatieteam in.

De Pijp

Nadat er tijdens een ontmoeting vermoedelijk sprake was van een overdracht van drugs besloot de teamleiding tot de aanhoudingen over te gaan. Het arrestatieteam wist de drie verdachten in de Amsterdamse Pijp op straat aan te houden. Rechercheurs doorzochten in de aanwezigheid van een rechter-commissaris een woning en troffen daar 50 kilogram cocaïne aan. Bij nader onderzoek in een inbeslaggenomen auto werd nog eens 50 kilogram cocaïne aangetroffen. Naast de drugs zijn ook een vuurwapen, meerdere gsm’s en tablets in beslag genomen.

De verdachten zaten in de volledige beperkingen en daarom is dit persbericht niet eerder uitgebracht. Het is nu onderwerp van onderzoek of deze 100 kilo cocaïne voor de Nederlandse markt bestemd was. De politie zegt nog meer aanhoudingen niet uit te sluiten.