1000 kilo cocaïne gepakt in Weesp

Bij een loods in Weesp zijn woensdagmorgen vier mannen aangehouden die ervan verdacht worden ruim 1000 kilo cocaïne naar Nederland te hebben gesmokkeld. De cocaïne werd maandag ontdekt in dozen met bananen in de haven van Vlissingen aan boord van een schip uit Colombia dat oorspronkelijk naar Rotterdam zou varen. Dat heeft het Openbaar Ministerie in Rotterdam bekend gemaakt.

(foto archief)

Er was een tip binnengekomen dat er mogelijk cocaïne aan boord zou zijn. In de haven van Vlissingen werden de dozen met bananen gelost. Tussen dozen zaten ook dozen met cocaïne. In overleg met de officier van justitie werd besloten de cocaïne uit de dozen te halen, en af te wachten wie de bananen kwam ophalen. Dat gebeurde woensdag.

Bij de loods in Weesp werden de dozen met bananen en de dozen waarin oorspronkelijk cocaïne zat, afgeleverd. Een arrestatieteam van de politie hield de verdachten in en bij de loods aan. Toen het HARC-team de loods binnenkwam, waren de bananendozen al gescheiden van de drugsdozen. De aangehouden mannen worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam. De drugs met een waarde van ruim 30 miljoen euro zijn inmiddels vernietigd.

Het HARC-team Rotterdam is een samenwerkingsverband van Douane, Zeehavenpolitie en FIOD.