1000 kilo hasj geroofd bij Spaanse douane

Een onbekend aantal gemaskerde mannen hebben rond de jaarwisseling bij een gebouw in de haven van de Spaanse stad Huelva 1000 kilo hasj geroofd. Ze zijn rond middernacht het gebouw binnengedrongen en namen dertig balen van drugs mee. Ze vluchtten met twee terreinwagens, waarvan er een een aanhangwagen had.

Bewoners van nabijgelegen woningen merkten de roof op, ondanks het geluid rond de nieuwjaarviering. Zij waarschuwden de politie, maar toen zij arriveerden waren de dieven al gevlucht met de buit. De drugs zouden zo’n 10 miljoen euro waard zijn.

Volgens Spaanse media was er geen bewaker in het gebouw tijdens de roof. Het is niet bekend of er een alarm is afgegaan. De politie heeft met veel agenten de omgeving afgezocht, maar daarbij is niets gevonden.

Het is niet de eerste keer dat er dergelijke roven worden gepleegd. Eerder werden er in beslag genomen drugs gestolen uit het hoofdbureau van de politie in Sevilla, het Instituut voor Toxicologie in dezelfde stad en een rechterlijk depot in de haven van Malaga. Daarbij werden honderden kilo’s drugs gestolen. De Spaanse overheid heeft daarom versneld een afvalverbrandingsinstallatie gebouwd, dat de drugs zo snel mogelijk kan vernietigen.