1000 kilo wiet gepakt op Sint Maarten

De douane op Sint Maarten heeft afgelopen zondag een ton marihuana in beslag genomen. In totaal is op het eiland de laatste 18 maanden 4.440 kilo geconfisqueerd.

Door onze correspondent

De douane op Sint Maarten heeft de 1.000 kilo marihuana op zondagmorgen bij een, volgens hun verklaring, reguliere check van een container ontdekt. De chef van de douane, Anthony Doran, zei dat ‘de operatie om ‘s morgens 5 uur is begonnen en dat om 11 uur de marihuana is ontdekt’.

Reguliere check van 6 uur

Een bron die we op Sint Maarten spraken sprak zijn verwondering uit over de lengte van de ‘reguliere check’, zes uur voor een container-check leek hem geen standaard controle. Dat lijkt de uitspraak van de douane chef dat er sprake was van een ‘operatie’ inderdaad te bevestigen.

In een container, afkomstig uit Jamaica, ontdekten de douaniers na lang zoeken 16 zwarte reistassen met in totaal 1000 kilo marihuana. Het is op dit moment niet bekend hoe en waar de tassen verstopt waren.

Diepgaand onderzoek

De douane chef heeft verder verklaard dat een diepgaand onderzoek gaande is. Het is bekend voor wie de container was bestemd maar er zijn vooralsnog geen arrestaties verricht.

Om het onderzoek niet te bemoeilijken zijn er tot op heden geen verdere mededelingen gedaan.