15 dode feestvierders in Juárez

Tenminste 15 mensen zijn gedood in Ciudad Juárez toen gewapende mannen vrijdagavond op een feestje naar binnendrongen en begonnen te schieten. De meeste slachtoffers zijn jongeren. Rond elf uur reden drie auto’s voor bij het huis een rustige woonwijk waar het feestje aan de gang was. Eenmaal binnen begonnen ze direct te schieten. De slachtoffers zijn tussen 14 tot 20 maar volgens een woordvoerder van het Openbaar Minsterie is er ook een 9-jarig kind zwaar gewond. De politie heeft 70 hulzen gevonden van automatische geweren die doorgaans worden gebruikt door drugskartels. Video na de break.

Het commando kon ontkomen na de schietpartij en tot nu toe spoorloos. Vorige week zondag waren er twee vergelijkbare aanvallen in Ciudad Juárez, en miljoenenstad op de grens met de Verenigde Staten. Daarbij vielen zeven doden op het ene en twee doden op het andere feestje. De daders van die schietpartijen zijn eveneens spoorloos.

Motieven voor de schietpartijen zijn niet duidelijk. In de stad is een strijd gaande tussen twee drugskartels: het Sinaloa- en het Juarez-kartel. In Juárez zijn dit jaar 2.000 mensen vermoord.

 

{youtube}QCnOcphUMm8{/youtube}